Dichtwedstrijd over groen Deventer

Een boek waarin het groen in Deventer centraal staat. Dat is de bedoeling van het fotoboek ‘Mooi Deventer, de groene stad leeft’, dat in het najaar verschijnt.
De uitgever nodigt Deventenaren uit gedichten in te sturen over het groen in de stad. De beste gedichten worden gepubliceerd in het boek.

Het is een uitgave ter gelegenheid van de uitverkiezing van Deventer als groenste stad van Nederland. “Er zijn al veel boeken over Deventer, maar niet een waarin de stad wordt gezien vanuit het groen”, zegt uitgever Sjon Heijenga van Open Boek. Het boek portretteert alle wijken. Er staan veel foto’s in van groene plekjes en interviews met inwoners van de stad over hun favoriete groene plek.

Beleven van eigen woonomgeving
Dichtende stadsgenoten kunnen hun gevoelens over hun wijk opsturen naar de redactie van het boek. Het gedicht moet gaan over het beleven van de eigen woonomgeving. Proza is ook welkom, maximaal 150 woorden. De inzendingstermijn sluit op 1 augustus. Een jury onder leiding van Dick Metselaar, de eerste Deventer stadsdichter, zal de gedichten beoordelen.

Bron:
De Stentor

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.