Den Haag verlengt subsidie voor groene daken

Particuliere huiseigenaren, verenigingen van eigenaren en bedrijven kunnen nog tot uiterlijk 1 november 2014 subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak in de gemeente Den Haag.

Dinsdag 12 oktober 2011 heeft het college van b&w dit besloten. De gemeente Den Haag moedigt de aanleg van groene daken aan. Groene daken zorgen ervoor dat er minder gestookt of gekoeld moet worden. Dat bespaart energie en zorgt voor minder CO2 uitstoot. 

12.000 vierkante meter groene daken
Er wordt veel gebruik gemaakt van de regeling. Tot nu toe is er voor 12.000 vierkante meter groen dak subsidie aangevraagd. 
 
Klimaatneutraal en duurzaam in 2040
Den Haag wil in 2040 een klimaatneutrale en duurzame stad zijn. Dit is een groene stad die bestand is tegen klimaatverandering en die opwarming van de aarde tegenhoudt. Een stad met een bloeiende economie en schone lucht. Als Hagenaars groene daken aanleggen, dragen ze bij aan de ontwikkeling van Den Haag als duurzame groene stad.

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.