D66 Den Haag zet in op meer openbaar groen

Een groene en duurzame openbare ruimte voor Den Haag. Dat was voor D66 de belangrijkste inzet tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 22 november.
Raadslid Kim Waanders, woordvoerder bij de behandeling van de Kadernota openbare ruimte, zette vol in op toegankelijk groen in de stad. €œEen groene buurt is een leefbare buurt. Als meest dichtbevolkte gemeente van Nederland is openbaar toegankelijk groen helaas geen vanzelfsprekendheid in Den Haag. Daarom is het zo belangrijk dat de inwoners van onze stad kunnen genieten van het groen dat er wel is€, aldus Waanders.
Meer groen
Zij riep het college daarom op om meer duidelijkheid te verschaffen over wat er wel en niet is toegestaan in de vele parkjes en parken in Den Haag, en om nog eens kritisch te kijken of het niet mogelijk is om in zogenaamd €˜zichtgroen€™ toch te kunnen recreëren. Bovendien vroeg ze het college te kijken naar mogelijkheden om park Sorghvliet toegankelijker te maken, zonder dat het unieke karakter van het park verloren gaat. Tot slot stelde ze samen met raadslid Tobias Dander voor om de openbare ruimte met meer groen, meer water en minder steen in te richten. Dat voorstel voor een mooier en klimaatbestendig Den Haag werd aangenomen.
Bron:
D66 Den Haag