Cursussen over Stad en Groen

Dit najaar biedt Wageningen Business School interessante cursussen op het gebied van Stad en Groen, waaronder Voedsel en Stedelijke Ontwikkeling en Groene daken en groene gevels.

Groene daken en groene gevels (7 en 8 december)
Grote steden en gemeenten werken steeds meer met Groene daken en groene gevels. Niet alleen zorgen ze voor een esthetisch effect maar daarnaast zijn ze mogelijk een antwoord op stedelijke uitdagingen rond duurzaamheid, milieuproblematiek en waterhuishouding.

In deze cursus leert u meer over de potentiële betekenis en mogelijkheden van dak en gevelbegroeiing. 

 

 

 

 

Interactief
Op een interactieve manier krijgt u een nieuwe visie op wat groene daken en gevels kunnen betekenen voor een stad en wat er komt kijken bij de realisatie van dergelijke projecten. Er wordt ingegaan op intensieve en extensieve groene daken, waarbij de nieuwste ontwikkelingen, (milieu)effecten en kosten aan bod komen. Verder wordt er aan de hand van praktijkvoorbeelden ingegaan op huidige implementaties en ervaringen en gaat u aan de slag met casuswerk.
Na afloop van de cursus kunt u de nieuw opgedane kennis direct vertalen naar uw eigen praktijk.
Voor meer informatie over deze cursus en inschrijfmogelijkheden,klik hier »

Voedsel en Stedelijke Ontwikkeling (29 en 30 november en 24 januari)
Deze cursus is geïnspireerd op het boek Hungry City van Carolyn Steel.
Carolyn Steel is een Engelse architecte die wereldwijd faam heeft behaald door haar visie op stedelijke ontwikkeling. Zij bekijkt steden vanuit de belangrijkste levensbehoefte: voedsel. In principe zijn (bijna) alle stedelijke problematieken te verbinden door te kijken naar voedsel: gezondheidsproblemen als obisitas, het gebrek aan sociale cohesie, logistiek etc.
Deze cursus bied zeer veel inspiratie en nieuwe inzichten om stedelijk beleid tot grotere impact te laten komen.
Carolyn zal zelf ook optreden als cursusleider bij deze cursus, naast professor Han Wiskerke van Wageningen UR.
Voor meer informatie over deze cursus en inschrijfmogelijkheden, klik hier »
Voor meer informatie over Carolyn Steel, klik hier »

Wageningen Business School is onderdeel van Wageningen University & Research centre en verzorgt postacademische opleidingen, in company trajecten, cursussen, workshops, seminars en trainingen.