Curaçaose scholieren planten eerste boom op dag van boom

De milieuraad in Curaçao heeft gisteren de dag van boom planten georganiseerd. Op vijf scholen werden bomen geplant. Deze week staat in het teken van de natuur en het milieu en ligt de focus op bescherming van bossen en groene gebieden.

De voorzitter van de Milieuraad, Gladys van Dal, hield een toespraak  voor leerlingen van KAP. Van Dal legde de leerlingen uit wat de waarde is van een boomplantdag en dat het belangrijk is dat kinderen zich daarvan bewust worden.

Toneelstuk
De leerlingen hadden speciaal voor deze dag ook het één en ander voorbereid. Er werd een toneelstukje opgevoerd en een aantal leerlingen hield een presentatie over het milieu. Zij vertelde wat milieuvervuiling kan veroorzaken en legde uit wat recycling is. Na het officiële gedeelte is de eerste boom geplant onder begeleiding van de Curaçaose Militie.

Eerste boom geboren
Een leerling van de school mocht als eerste een begin maken om de boom te planten. De voorzitter van de milieuraad hielp ook een handje mee.

Bron:
Versgeperst

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.