Cramer bedankt beleidsmedewerker voor de inzet van groene gebieden

Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu dankte onlangs Rolf Oldejans – beleidsmedewerker van de gemeente Enschede – voor zijn bevlogen inzet voor de groene gebieden rondom de stad.

Oldejans is de initiatiefnemer van het Rondje Enschede: een 42 kilometer lang netwerk aan fiets- en wandelroutes rondom Enschede. Ook ontwikkelde hij “Buitenkans”, een gids voor het buitengebied die met beelden duidelijk maakt hoe je dat aantrekkelijk in kan richten.

Groene stadsranden
“Stadsranden zijn nu nog vaak rommelige gebieden. Een soort niemandsland dat stad en stedeling afscheidt van het groene ommeland. Met het programma Mooi Nederland wil ik de identiteit van de stadsranden versterken en daar kansen pakken voor recreatie. Ik zie Oldejans als een echte ambassadeur van groene stadsranden, een voorbeeld voor anderen in heel het land,” aldus Cramer.

Fiets- en wandelroute
Rondje Enschede is een herkenbare fiets- en wandelroute langs de bebouwde kom van Enschede. De route beslaat nieuwe en bestaande paden met een heldere bewegwijzering en wegmarkering. Fietsers, nordic walkers, skeeleraars en wandelaars die de route volgen, kunnen terecht in onder meer een theeschenkerij met winkel, een pannenkoekrestaurant, een camping, picknickgelegenheden en diverse landgoederen. De aanleg is in 2008 gestart en naar verwachting is het hele rondje in 2018 klaar.

Klik hier voor meer informatie »

Bron: