Computergigant Microsoft plant 1.400 bomen

Computergigant Microsoft heeft vorige week een groot bos aangeplant in Aarschot. De 1.400 bomen moeten de ecologische voetafdruk van de 350 Belgische werknemers neutraliseren.

De Belgische werknemers van computerbedrijf Microsoft kregen onlangs een mail toegestuurd. Of ze zich ervan bewust waren hoeveel kilometer ze jaarlijks met z’n allen aflegden? “Het resultaat deed ons toch even slikken”, zegt Tom Braekeleirs van Microsoft. “Om de CO2-uitstoot van ons bedrijf te neutraliseren, moesten we 1.400 bomen aanplanten.” Zo gezegd, zo gedaan: onlangs plantte het bedrijf een nieuw bos aan in de Jennekensstraat in Aarschot.

Project Three for Tree                       
Microsoft is niet het eerste bedrijf dat z’n ecologische voetafdruk wil verkleinen door een bos aan te planten. Eerder dit jaar pakte ook autoracer Bert Longin uit Wilsele uit met het project Three for Tree. Door een bos van tweeduizend bomen aan te planten in de buurt van het circuit van Zolder wil hij de vervuiling veroorzaakt door de autosport compenseren. Hij spoort zijn collega-racers aan hetzelfde te doen.

1 miljoen bomen
Het project in Aarschot kadert in de campagne 1 miljoen bomen in Vlaanderen van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV). “Bedoeling is de bedrijfswereld te betrekken bij de bosuitbreiding in Vlaanderen”, zegt Bert De Somviele van VBV. “Samen willen we inheemse bossen aanplanten. In Aarschot kiezen we vooral voor zomereiken, met een struikenrand er rond. Het bos wordt bovendien publiek toegankelijk.”

Bron:
Het nieuwsblad