Buitenspeeldag op woensdag 2 juni 2010

Na succesvolle eerdere edities wordt ook dit jaar op woensdagmiddag 2 juni de Buitenspeeldag georganiseerd.

Op die dag gaan de uitzendingen op tv en de website van Nickelodeon tussen 13.00–17.00 uur letterlijk ‘op zwart’ en worden kinderen aangemoedigd om buiten te gaan spelen. Gemeenten kunnen dit initiatief extra stimuleren door activiteiten voor kinderen te organiseren en de Buitenspeeldag onder de aandacht te brengen.

 

Stimuleren om kinderen buiten te spelen
Initiatiefnemers Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon stimuleren op deze wijze kinderen in Nederland om buiten te spelen en te sporten. Deze partijen roepen gemeenten, ouders, begeleiders, vrijwilligers van  belangenorganisaties én het verenigingsleven op om in hun eigen buurt een leuk en actief programma voor kinderen te organiseren.

Meer buitenspelen en sporten
Het is van groot belang dat kids meer buitenspelen en sporten omdat dit onder andere bijdraagt aan meer sociale contacten tussen kinderen en tieners onderling. Ook vergroot het de kansen op lichamelijk bewegen en geeft concrete aanleiding tot actieve sportbeoefening, met daarbij mogelijkheden tot oriëntering naar jeugd- en sportverenigingen.

Sociaal-emotionele ontwikkeling
De initiatiefnemers delen het grote belang dat buiten spelen biedt aan kinderen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes in de buitenlucht lekker ravotten, stoeien, rennen en springen geeft niet alleen een schat aan vreugde en lol maar levert ook een wezenlijke bijdrage in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. De initiatiefnemers stellen zich door de Buitenspeeldag ten doel om op die dag stil te staan bij de benodigde randvoorwaarden hiervoor.

U kunt zich hier aanmelden voor de Buitenspeeldag 2010 »

Bron:
Scouting