Brussel ambieert titel Groene Hoofdstad van Europa

In 2014 wil Brussel Groene Hoofdstad van Europa worden. In de loop van september zet een hele reeks initiatieven de groene revolutie van de stad tijdens de laatste jaren in de kijker.

Van 7 september tot 30 oktober loopt in het park aan de voet van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal de tentoonstelling ‘Brussel, duurzame stad’. De gratis expo, in een 25 meter hoge toren met vier verdiepingen, zoomt in op wat het hoofdstedelijk gewest de laatste jaren zoal heeft verwezenlijkt op het gebied van milieu. En dat is niet min. Zo is het energieverbruik per inwoner sinds 2004 met 16 procent gedaald, vermindert het aantal auto’s en is het gebruik van het openbaar vervoer met 80 procent gestegen, boomt het aantal passief- en lage-energiegebouwen, en kent de stad een vijftiental duurzame wijken.

Groene Wandeling
Intussen wordt naarstig gewerkt aan de Groene Wandeling, een project dat parken en natuurzones verbindt tot een groene ruggengraat door het gewest, en ondertekende Brussel het Pact van de Burgemeesters, waarin 1600 steden zich ertoe verbinden de uitstoot van broeikasgassen met 30 procent te verminderen tegen 2025. Inspanningen die lonen: op de European Green City Index van The Economist Intelligence Unit bekleedt Brussel nu de negende plaats, net na Berlijn, maar voor Parijs en Londen.

Lees het volledige bericht »

Bron:
Knack.be

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.