Brabant trekt €2,7 miljoen uit om kennis over biodiversiteit te vergroten

Vijftien Brabantse gemeenten, de provincie en het Rijk trekken 2,7 miljoen euro uit om de kennis over biodiversiteit onder Brabanders te vergroten.
Biodiversiteit is het totaal aan soorten planten en dieren in een bepaald (natuur)gebied. 2010 is het Internationale Jaar van de Biodiversiteit. In het kader daarvan slaan vijftig organisaties de handen ineen om te kijken hoe ze de kennis onder jeugd, jongeren en volwassenen over biodiversiteit kunnen vergroten.

De initiatieven die daaruit voortkomen worden vastgelegd in het zogenoemde educatieprogramma ‘Brabantse Parels van Biodiversiteit’.

Samen sterk
In de Noord-Brabant zijn al veel activiteiten die georganiseerd worden rondom biodiversiteit. Vaak worden die alleen voor één bepaalde gemeente georganiseerd.

“We willen proberen die verschillende activiteiten aan elkaar te koppelen, zodat er een netwerk ontstaat van evenementen op het gebied van biodiversiteit”, vertelt Wim Ruis van de IVN Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie. “Veel projecten lopen al. Die inventariseren we nu. In Tilburg heb je bijvoorbeeld een biodiverse tuin maar ook projecten rondom de gierzwaluw. Die kunnen ook leuk zijn voor andere gemeenten. In het najaar organiseren we een beurs voor gemeenten waar alle activiteiten de revue passeren. Dan kunnen ze kijken of er initiatieven zijn die ook voor hen interessant zijn.”

Bron:
Gemeente Tilburg