Binnenstad Den Bosch wordt groener

De gemeente Den Bosch heeft besloten dat de muur van de parkeergarage in de Waterstraat vergroend wordt met klimop en op de Schapenmarkt komt een plataan. Er wordt ook gekeken of er aan de Vughterstraat geveltuinen komen.

De Bossche VVD is een groot voorstander om onze binnenstad groener te maken, maar geeft wel aan ‘daar waar het kan’. Dat zegt Govert Schermers van de fractie tegen Den Bosch Dichtbij.

Particuliere initatieven
De VVD heeft een besluit gesteund om voor de V&D op de Markt een boom toe te voegen en juicht ook particuliere initiatieven van de Bosschenaren toe. “Denk aan de Schilderstraat waar onlangs met een geringe subsidie van de gemeente vele straatbewoners de handen uit de mouwen hebben gestoken en een mooi stuk groen is ontstaan langs de Binnendieze.”

Zorg
Toch was er bij de fractie ook zorg over het groen om de binnenstad heen. “Zo hebben wij bijvoorbeeld eerder schriftelijke vragen aan het college gesteld over de boomkap ter compensatie van de kap (28 ha) ten behoeve van verbreding van de A2 en dit punt ook ingebracht bij het Kanaalpark langs de Zuid-Willemsvaart.” aldus Schermers.

Bron:
Dichtbij