Bewoners kunnen plek voor een boom in de buurt kiezen

De gemeente Leusden, SIGHT Landscaping en De Groene Belevenis zijn op zoek naar de beste locaties om Leusden met extra bomen te vergroenen. Inwoners kunnen tot 1 maart een geschikte plek voor een boom aanmelden. De drie partijen bekijken of daar tijdens de Nationale Boomfeestdag 16 maart 2016 ook daadwerkelijk een boom kan worden geplant.
‘Inwoners van Leusden kennen hun eigen omgeving het best. Zij weten bijvoorbeeld waar een braakliggend veldje, een saai betegeld (school)plein of een groen hoekje is dat nog wel een boom kan gebruiken. Bewoners kunnen checken of de uitgekozen plek voor een boom voldoet aan de criteria – te vinden op de website www.onzebuitenruimte.nl´, aldus de gemeente.
Gevraagd wordt onder meer om met de omwonenden af te stemmen of zij ook graag een boom op de gekozen plek zien. Als dat akkoord is kan een aanvraag vóór 1 maart 2016 naar bomen@leusden.nl worden gemaild.
Per inwoner of per school kan één boom/plek worden aangemeld. De gemeente Leusden en SIGHT Landscaping bepalen aan de hand van de criteria of de boom daadwerkelijk geplant kan worden.
Bron: leusderkrant.nl