Berkelpark in Borculo krijgt steeds meer vorm

Vorige maand plantten ruim 70 leerlingen van de Sint Jorisschool zo’n 1. 200 bomen en struiken in het Berkelpark achter het gemeentehuis in Borculo. Inmiddels zijn ook de paden zo goed als klaar en zijn de grotere bomen geplant. Naast het planten van meer bomen en planten komen er nog een ‘insectenhotel’ en een ‘kruidenspiraal’.

De afgelopen jaren is er samen met bewoners gesproken over de opzet van het nieuwe park. Uitgangspunt: het is een park voor iedereen. Je moet er kunnen spelen en sporten. Het is voor het ommetje in de pauze vanuit je werk. En het is een wandelroute vanuit de achterliggende woonwijk Hambroek naar het centrum en naar de bushalte. Bij de inrichting is rekening gehouden met hoe je het park vanuit diverse richtingen beleeft. Het moet bij elkaar passen, één geheel vormen. Met glooiingen en beplanting is geprobeerd het gewenste effect te bereiken. En er moet wat te beleven zijn. Zo staan er fruitbomen.

Waterberging
Daarnaast lag er een opdracht voor waterberging. Daarom is er een zogenaamde ‘laagte’ die bij hevige regenval kan volstromen. 

Glooiingen
Bij het bepalen van de plekken waar glooiingen komen te liggen, is rekening gehouden met de beleving vanuit de buurt. Zo is gekeken hoe je vanuit het park naar de omgeving kijkt, maar ook hoe je vanaf de omgeving naar het gemeentehuis kijkt. Tot slot streeft de gemeente ook bij de aanleg van dit park naar duurzaamheid.