Belgische basisschool plant groene Wondertuin aan

Basisschool De Wonderfluit in het Belgische Sint-Amandsberg willen met de leerlingen, hun leerkrachten en hun ouders de betonnen speelplaats omtoveren tot een avontuurlijke wondertuin. Het project ‘De Wondertuin’ is ontsproten uit de filosofie dat kinderen nood hebben aan een natuurlijke omgeving om zich te kunnen ontplooien.

Een enthousiaste groep ouders en leerkrachten richtten een werkgroep op en wierpen zich met de hulp van onder andere de Brede School op de transformatie van de klassieke speelplaats tot een inspirerende groene speelplek.

Tijdens twee projectweken, van maandag 28 maart tot vrijdag 8 april, kunnen alle leerlingen, leerkrachten en ouders mee tekenen aan, nadenken en schrijven over hun nieuwe speelplaats: de Wondertuin.

De lusten van een wondertuin
In een wondertuin vind je alles wat op een klassieke speelplaats ontbreekt: stokken en stenen, gras en bomen, en ook plekjes om eens rustig alleen te zijn. Een natuurlijke leefomgeving biedt zowel rust als uitdagingen in alle vormen. Afhankelijk van de inrichting en de voorzieningen kan een groene speelplaats beweging, samenspel en fantasie stimuleren, respect en bewondering voor de natuur bijbrengen, en een laboratorium voor natuur- en milieueducatie herbergen.

Hoe de Wondertuin van school De Wonderfluit er definitief zal uitzien, zal afhangen van de kinderen, ouders en leerkrachten. Zij hebben nog een week om samen uit te kienen welke inrichting leuk en boeiend maar ook haalbaar en betaalbaar is.

Bron:
Stad Gent

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.