Belevingstuin Vincent van Gogh geopend

Vincent van Gogh heeft woensdagmiddag de Belevingstuin op Servaashof in Venray feestelijk geopend, samen met cliënten, medewerkers, vrijwilligers, donateurs, De Valk Roofvogels en veel (jonge) bezoekers.
De Belevingstuin is samen met vrijwilligers en cliënten gerealiseerd, en ingericht met plukbloemen en planten die vlinders, vogels en insecten aantrekken, vogelhuisjes, insectenhotels, vleermuiskasten, en educatieborden. De Belevingstuin biedt ontspanning voor iedereen: cliënten van de ggz-instelling, maar ook schoolklassen, omwonenden en andere geïnteresseerden. Her en der in de tuin staan houten kunstwerken, gehakt uit boomstammen, waaronder een knikkerbaan, en houten panelen met spreuken. De basis staat en Vincent van Gogh kijkt uit naar het moment dat de tuin in balans is en alle kruiden, groenten, fruit en bloemen in bloei staan en de belevingswaarde optimaal is.
De tuin wordt beheerd en onderhouden door vrijwilligers Wim Voermans en Leon Kerren en cliënten in het kader van zinvolle dagbesteding. Ook basisschool de Hommel gaat samen met haar leerlingen aan de slag in de tuin. Gerealiseerd dankzij donaties De Belevingstuin is gerealiseerd dankzij medewerkers van Vincent van Gogh die hun kerstpakket hebben gedoneerd en een bedrag van het Rabobank Coöperatiefonds. MSD Animal Health Nederland en Vivara Pro stelden belangeloos kennis, mankracht en beplanting beschikbaar. Feestelijke opening Om de opening van de Belevingstuin officieel te maken knipten Jolande Tijhuis (bestuursvoorzitter Vincent van Gogh), Wim Voermans, Leon Kerren en Ans Houben (bedenkster van de panelen met spreuken) het lintje door en openden zij de tuin officieel voor cliënten en ander publiek. De Valk Roofvogels verzorgde daarna voor alle bezoekers een leuke, indrukwekkende roofvogeldemonstratie. Het jonge publiek werd regelmatig gevraagd te assisteren.
bron: peelenmaasvenray.nl