Basisscholen krijgen extra groen van de gemeente Eindhoven

De gemeente Eindhoven geeft veertig basisscholen een boom of haag cadeau voor op het schoolplein. Met het project ‘Bomen voor Scholen’ wordt de speelomgeving van de leerlingen mooier en krijgen de kinderen de kans ervaring op te doen met bomen en groen. Scholen die meedoen krijgen professioneel advies over het groen.

Er is komend jaar ruimte voor circa veertig basisscholen om deel te nemen aan het project ‘Bomen voor Scholen’. Deze week zijn alle basisscholen in de gemeente Eindhoven ingelicht over de start van het project. Geïnteresseerde basisscholen kunnen zich aanmelden voor deelname. In overleg met iedere school wordt bepaald welke boom of haag zij kunnen planten. Komende winter en in het vroege voorjaar 2012 worden de bomen en hagen aangeplant.

‘Bomen voor Scholen’ in andere gemeenten
Het project ‘Bomen voor Scholen’ is afgelopen jaar ook in de gemeente ’s-Hertogenbosch uitgevoerd. Hier hebben in totaal 32 scholen deelgenomen aan het project.

 

Bron:
Gemeente Eindhoven

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.