Barbecuezones voor de verlevendiging van Leidse parken

D66 Leiden ziet het ontwikkelen van barbecuezones in Leiden, met name in parken in de binnenstad en in de nabijheid daarvan, als toegevoegde waarde op het verlevendigen van de stad. Zeker een stad als Leiden, met haar dichtbevolkte binnenstad en ook de vele studenten woonachtig in de stad zou het niet misstaan om aan de inwoners van de stad de gelegenheid te bieden om bij mooi weer te gaan barbecueën in de Leidse parken.

In Rotterdam is het toegestaan om in het barbecue seizoen in een aantal parken in daarvoor aangewezen zones te barbecueën. Deze barbecuezones zijn zo gekozen dat de overlast voor inwoners van de stad minimaal is en tevens zijn zij uitgerust met metalen koolcontainers voor het koolafval.

Parken worden levendiger
De parken van Rotterdam worden daar in de lente- en zomermaanden een stuk levendiger. Deze verlevendiging heeft als resultaat, dat de parken een stuk beter bezocht worden en dat bij mooi weer de mensen de stad minder snel uittrekken en eerder ervoor kiezen tijd en geld te besteden in hun eigen stad. Het is zelfs zo dat dit kan leiden tot een verhoging van het aantal bezoekers aan deze stad. Daarnaast geldt, zoals voor elke stad, dat er in stedelijk gebied minder achtertuintjes zijn, waar mensen terecht kunnen om te barbecueën. De mogelijkheid te barbecueën in de Rotterdamse parken leidt dan ook tot een vermindering van het barbecueën voor de deur en op straat.

Toegevoegde waarde
D66 ziet het ontwikkelen van barbecuezones in Leiden, met name in parken in de binnenstad en in de nabijheid daarvan, als toegevoegde waarde op het verlevendigen van de stad.

Sterkere sociale cohesie
Zeker een stad als Leiden, met haar dichtbevolkte binnenstad en ook de vele studenten woonachtig in de stad zou het niet misstaan om aan de inwoners van de stad de gelegenheid te bieden om bij mooi weer te gaan barbecueën in de Leidse parken. Dit kan leiden tot een verhoogde interactie en sterkere sociale cohesie tussen de inwoners in Leiden, alsmede een verhoging van (toeristisch) bezoek aan de stad.

Het is niet de bedoeling van D66 om mensen te verbieden om voor de deur te barbecueën, maar om de parken in de stad door middel van deze barbecuezones te verlevendigen.

Bron:
D66 Leiden

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.