auguOntdek de Green Mile van Rotterdam

Op ontdekkingsreis langs de Green Mile in de Rotterdamse wijk Delfshaven worden geïnteresseerden geprikkeld om het bijzondere groen te bekijken. Zo kunnen bezoekers onder meer meedoen aan een toer over het dakpark.

Op zondag 26 augustus vindt de Green Mile – onderdeel van de Groene Loper – plaats in Delfshaven. Van wijktuin Vreelust in Spangen tot de Tuin aan de Maas op de Mullerpier.

Geheim van Rotterdam
Wijktuin Vreelust is een goed bewaard groen geheim van Rotterdam. De grote tuin ligt tussen het Kasteel van Spangen en de Spaanse Polder. Speciaal voor de Groene Loper is er een toegang gemaakt aan de achterkant van de tuin. Zo kunnen bezoekers vanuit Spangen de tuin bereiken via de oude Spoordijk. In de tuin is veel te beleven: muziek, heerlijke groene hapjes en verse groente direct van het land zijn te koop.

Meer Groene Loper ontdekkingsreizen
De ontdekkingsreis naar de groene ziel van de stad is op drie Groene Loper zondagen. Op 19 augustus is de ontdekkingsreis naar het platteland vanuit Noord naar Overschie en het Hof van Delfland. Op zondag 26 augustus staat dus de Green Mile in Delfshaven centraal. En op 2 september laat de Groene Loper zien dat Feijenoord nog veel meer spannend groen heeft dan het gras van de Kuip.

Meer informatie
Het volledige programma en alle informatie over reserveren, kosten etc. staat op groeneloper010.nl.  

Groen Boekje
In het Groen Boekje staat een aantal bijzondere groene plekken in Rotterdam beschreven. Bijzonderheden, locaties en openingstijden zijn overzichtelijke op een rij gezet. Het boekje is voor 2,95 te koop op diverse locaties in de stad.  

.