ANWB investeert €500.000 in Rosariumpark

Wethouder Leny Vissers-Koopman van de gemeente Zaanstad en Mirjam Sijmons van de ANWB hebben onlangs een intentieverklaring voor het realiseren van een Groenplein in het Rosariumpark ondertekend. De ANWB wil €500.000 investeren in een ANWB Groenplein in het Rosariumpark in Krommenie en de gemeente draagt hier zo’n €800.000 aan bij.

ANWB en Krommenie investeren € 1,3 miljoen in parkHet Rosariumpark staat op de planning om door de gemeente opgeknapt te worden. In samenwerking met de ANWB wordt nu van het park weer een prettige plek voor ontmoeting en gebruik voor recreatieve doeleinden gemaakt.

Wethouder Leny Vissers-Koopman van openbare ruimte is blij met het initiatief van de ANWB. “Zaanstad heeft de ambities om van het Rosariumpark een mooi nieuw park te maken dat als moderne ontmoetingsruimte wordt gebruikt voor jong en oud. Dit sluit naadloos aan bij het programma van de ANWB. Daarnaast hebben wij als college met elkaar afgesproken om meer samenwerkingsprojecten met bedrijven en maatschappelijke partners uit te voeren. Het Groenplein in het Rosariumpark wordt daar een mooi voorbeeld van.”

Grote behoefte aan groene omgeving
De ANWB investeert in stadsparken en groenpleinen, omdat uit onderzoek blijkt dat er in de directe leefomgeving grote behoefte is aan groene plekken, zoals parken, plantsoenen en waterpartijen. Het ANWB Groenplein moet een plek worden waar je samen naartoe gaat of afspreekt. Een plek die jong en oud samenbrengt om er hun vrije tijd door te brengen, om er te spelen, maar ook om in de openlucht te werken.

Meer informatie
ANWB groeplein »

Bron:
Gemeente Zaanstad