ANWB helpt buurtbewoners met opknappen park

 Een bankje, een speeltoestel, meer vuilnisbakken of misschien wel een gezellige picknickplaats? Voor de Dag van het Park op zondag 3 juni 2012 gaat de ANWB buurtbewoners helpen het park in de buurt een opknapbeurt te geven. De hulp van de ANWB bestaat uit een geldbedrag van maximaal €5.000,-  indien nodig aangevuld met praktische kennis of de inzet van vrijwilligers en lokale contacten.

De ideeën kunnen tot en met vrijdag 9 maart 2012 worden ingediend.

Buurtbewoners die een goed idee hebben om het park in hun buurt op te knappen kunnen hun idee achterlaten op de website van de ANWB. Een jury, bestaande uit Arjel Woudstra(ANWB), Arno Saladin (Stichting de Zonnebloem), Michelle de Roo (Schrijfster, Landschapsarchitect), Elle van Rijn (Schrijfster) en Wiko Mocking (ANWB) zullen de ideeën beoordelen. Op 15 maart worden de winnende ideeën bekendgemaakt via de website.

Dag van het Park
Voor de achtste keer organiseert de ANWB samen met buurtbewoners en gemeenten de Dag van het Park. De Nederlandse parken zijn het onmisbare groen in de buurt en maakt het mensen mogelijk dichtbij de natuur op te zoeken. Vorig jaar werd de Dag van het Park in meer dan 100 parken gevierd. 
 
Kijk voor meer informatie »