Antwerpenaar kan boom kopen om stad te vergroenen

Francis Thys wil van Antwerpen een groene stad met zuivere lucht maken. Hij roept stadsgenoten op een eigen boom ter waarde van €40 te kopen.

“Ik besloot het professioneel aan te pakken en maakte een presentatie om mijn plan voor te leggen aan het stadsbestuur. Daar keurden ze de plannen meteen goed en op 24 januari hebben we een belangrijke vergadering waarin alle praktisch details worden uitgewerkt”, aldus Thys.

Enorm succes
“Het blijkt in elk geval een enorm succes. Vooraf hoopten we dat we in totaal 500 bomen zouden kunnen verkopen, maar het project is nog niet van start gegaan en er zijn er al enkele honderden besteld. Er hebben zelfs al mensen uit Amsterdam en Londen een boom gereserveerd.”

 

 

Boom planten
Thys sprak buurtcomité ‘De vrienden van de Noorderleien’ aan, waarvan hij zelf de oprichter is, en daar kan vanaf nu voor een kleine veertig euro een volgroeide boom besteld worden. Die boom zal dan ergens in Antwerpen geplant worden en bovendien voorzien worden van een rubberen band waarop de naam van de eigenaar prijkt. Daarnaast krijgt die eigenaar ook een bewijs waarop vermeld staat waar de boom precies is geplant.

Regenwoud
De winst die met deze actie behaald wordt, zal geschonken worden aan de Stichting John Easterling, een organisatie die zich bezighoudt met het weer gezond maken van het regenwoud.

Wie een boom wil bestellen, kan dat via mijnboomindestad@telenet.be »

Bron:
Nieuwsblad