Antwerpen promoot groene gevels om groene stad te realiseren

Om de biodiversiteit te bevorderen, heeft Antwerpen ieder jaar een ‘soort van het jaar’. Dit jaar is er niet gekozen voor een specifieke dier- of plantensoort, maar voor groene gevels. Een geveltuin draagt bij aan de soortenrijkdom en aan een groenere straat, buurt en stad.

Groene gevelHet hele jaar zullen activiteiten rond groene gevels worden georganiseerd. Er worden infosessies gegeven en om mensen inspiratie te bezorgen, zal het Ecohuis ook een tijdelijke fototentoonstelling organiseren en zijn er wandelingen langs groene plekjes.
 
Gratis startpakketten geveltuintjes
Tussen 15 en 29 februari kunnen Antwerpenaars een gratis startpakket voor een geveltuintje aanvragen. Iedereen zonder voortuin die voor zijn gevel een vrije ruimte heeft van minstens 1,8 meter breed, kan het pakket aanvragen. In de tweede helft van april kunnen bewoners dan het gratis pakket afhalen op één van de afhaalpunten. Elk pakket bevat een geselecteerde klimplant, klimrek en potgrond en advies over het planten.

Financiële ondersteuning
Buren die in straatverband inschrijven met minstens acht personen krijgen bovenop het startpakket ook lage planten of financiële ondersteuning.

Voorgaande jaren stonden de boom, de egel, de spin en de mus al eens centraal. Het jaar wordt afgetrapt met een gratis geveltuinactie.

Meer informatie over groene gevels in Antwerpen »

Bron:
Stad Antwerpen/ De Standaard