Antwerpen investeert in planten en bomen

De stad Antwerpen begon gisteren met het aanplanten van meer dan 27.000 planten en 116 bomen. Het groen moet de leefomgeving aangenamer maken.

In januari startte de stad met de aanplant van 132 nieuwe bomen. In het voorjaar komen daar nog eens 116 bomen bij. Vervolgens worden er ook 27.209 heesters geplant. Een woordvoerder laat weten dat het om planten gaat die in alle seizoenen een sierwaarde hebben.
De wintergroene beplanting zal voornamelijk worden gebruikt in boomspiegels om tijdens de wintermaanden een groene straat te creëren.

Bomen fleuren straat op
De buurtbewoners van Koning Albertstraat waren daar de vragende partij om de oude bomen te vervangen. In deze straat worden nu 81 bomen geplant.  De stad zal er Rode Veldesdoornen aanplanten. De bladeren van de bomen variëren van dieprood naar groenrood. “Door deze opvallende bladkleur zal de Koning Albertstraat opfleuren. Om het groen zo lang mogelijk in het straatbeeld te houden, wordt hier bovendien bijkomend ook nog wintergroene onderbeplanting voorzien”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Investering
Alle aanplantingen kosten samen ongeveer € 164 000 euro en zullen zo’n maand in beslag nemen.

Bron:
Gazet van Antwerpen