Annemarie Jorritsma reikt de prijzen uit voor Groenste stad en dorp van Nederland

Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en burgemeester van Almere, is de eregast bij de prijsuitreiking van de nationale groencompetitie Entente Florale. Zij zal de prijzen uitreiken en een toespraak houden.

De steden en dorpen die dit jaar meedingen om de prijzen zijn in de categorie ‘steden’ (plaatsen met meer dan 15.000 inwoners) Ermelo, Leeuwarden en Meppel. In de categorie ‘dorpen en kleine steden’ (plaatsen met minder dan 15.000 inwoners) zijn dat de gemeenten Boxmeer met de kern Overloon, gemeente Meerssen, gemeente Vlagtwedde met de kern Bourtange en gemeente Westerveld met de kern Dwingeloo. De winnaars van de nationale competitie Entente Florale vertegenwoordigen in het daarop volgende jaar Nederland in de Europese Entente Florale. Aan deze Europese groene manifestatie nemen 11 landen deel.

 

 


Vitale Groene Stad
De stichting Entente Florale Nederland stelt zich tot doel om met de nationale groencompetitie voor steden en dorpen het grote belang van de aanwezigheid van groen onder de aandacht te brengen van overheden, bedrijfsleven en burgers. 
 
Het motto daarbij is “de Vitale Groene Stad”, waarbij de achterliggende gedachte is dat groen van groot belang is  voor de gezondheid en het welbevinden van de inwoners. Naast deze meerwaarde levert het groen ook economisch wel degelijk op.

Prijsuitreiking in Deventer
De prijsuitreiking van de Entente Florale 2011 vindt plaats op donderdag 27 oktober in de Lebuinuskerk in Deventer. Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt aldaar in de ochtend een interessant congres  georganiseerd met als thema: “Groen Loont”. In dit congres wordt ingegaan op het economisch belang van goede groenvoorzieningen.

Aanmelden
U kunt zich kostenloos aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen
Uw gebruikersnaam: groencompetitie
Uw wachtwoord: groenloont

Congres “Groen Loont”
Tijdens het congres “Groen Loont” geven vier vooraanstaande inleiders hun visie op de economische en maatschappelijke waarde van groen voor het woon-  en werkklimaat, recreatie en zorg & welzijn. Het zijn:

  • Guido van Woerkom, Hoofddirecteur van de ANWB
  • Ellen Masselink, Directeur van AM Wonen
  • Jan Robberegt, wethouder van de gemeente Vlaardingen
  • Dirk Duijzer, Directeur duurzaamheid van Rabobank Nederland.
  • Daarna volgt een discussie onder leiding van Tom Bade, directeur van kenniscentrum Triple E, over het kapitaliseren van het groen voor de diverse disciplines. Het congres wordt ondersteund door de ANWB.

Het congres begint om 10.00 uur en de prijsuitreiking van Entente Florale om 14 uur. Aan de deelname aan congres en prijsuitreiking zijn geen kosten verbonden.

Download de uitnodiging »

Routebeschrijving
Parkeren, openbaar vervoer en routebeschrijving congres Groen Loont en prijsuitreiking Entente Florale »