Amsterdams Sloterplas wordt attractief stadspark

De bestuurders van de stadsdelen in Amsterdam willen samen met de gemeente Amsterdam en de woningcorporaties Stadgenoot en Far West een attractief en goed bezocht stadspark van Sloterplas maken. De ambitie van de bestuurders is een levendige Sloterplas waar ruimte is voor sport, cultuur, recreatie en stedelijke ontmoeting.

De Sloterplas vormt samen met het omliggende park straks het groene hart van het nieuwe stadsdeel Nieuw-West. Voor 200.000 Amsterdammers is dit het meest dichtbij gelegen park. Het is daarmee een belangrijk recreatiegebied voor veel Amsterdammers. Toch zijn de huidige voorzieningen en de activiteiten rond de Sloterplas nog relatief onbekend. Er zijn nieuwe voorzieningen en activiteiten nodig die nieuwe bezoekers naar de binnenstedelijke plas trekken.

De voorzieningen en activiteiten moeten passen bij de karakteristieke kwaliteiten van de Westelijke Tuinsteden en tegelijkertijd de oevers van de plas meer allure geven.

 

Toe aan kwaliteitsimpuls
Het Sloterpark is ook toe aan een kwaliteitsimpuls. Er is achterstallig onderhoud en de toegangen van het park hebben onvoldoende uitstraling. De eerste verbeteringen zijn al klaar of in gang gezet. Langs het wandel- en trainingsparcours ‘rondje Sloterplas’ is de verlichting verbeterd, zijn er informatieborden geplaatst en zijn er voorjaarsbloemen gezaaid die binnenkort in alle kleuren bloeien.

Meer voorzieningen en activiteiten
De betrokken partijen willen de plas aantrekkelijker maken met meer voorzieningen en activiteiten. Wethouder Carolien Gehrels, stadsdeelbestuurders Tys de Ruijter (Geuzenveld-Slotermeer), Achmed Baâdoud (Osdorp) en Paulus de Wilt (Slotervaart) en corporatiedirecteuren Gerard Anderiesen (Stadgenoot) en Jacques Thielen (Far West) ondertekenden gisteren een overeenkomst om de samenwerking aan de verbetering van de Sloterplas vast te leggen.

Meer informatie:

Bron:
Gemeente Amsterdam