Amstelveen wil groenste stad van Nederland worden

Amstelveen neemt in 2013 deel aan de groencompetitie van groenste stad van Nederland van Entente Florale. In 2005 deed Amstelveen ook mee aan de competitie en eindigde toen op de 2e plaats. Nu gaat Amstelveen voor goud.

Deelnemen is een uitstekend middel voor de gemeente om zich nog meer als groene stad te kunnen profileren. Amstelveen doet mee in de categorie steden (>15.000 inwoners). Bij de verkiezing let de jury op een aantal criteria: de gemeentelijke visie en kwaliteit van inrichting, beleid en beheer. Maar ook naar communicatie, participatie, educatie, milieu, recreatie en cultuurhistorisch erfgoed.

“We gaan voor goud”
Wethouder groen John Levie (BBA) van geeft aan: “We gaan voor goud. De kritiekpunten uit het juryrapport van 2005 zijn de afgelopen jaren serieus opgepakt. Met name op het vlak van de integrale benadering is een aantal flinke slagen gemaakt. Hoe dan ook levert het juryrapport altijd weer waardevolle informatie op hoe we het nog beter kunnen doen. Die winst zit er dus sowieso in! Het geeft ons een extra impuls om onze mooie groene stad verder op de kaart te zetten.”

Bron:
Gemeente Amstelveen