Aftrap verhalenwedstrijd “De Groene Stad, bron van Biodiversiteit”

Tijdens de 55-ste editie van de Nationale Boomfeestdag op 23 maart wordt in diverse natuurmusea van ons land en op 24 basisscholen uit Venlo en omgeving de aftrap voor de verhalenwedstrijd “De Groene Stad, bron van Biodiversiteit” georganiseerd voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

De wedstrijd is een samenwerking van Plant Publicity Holland, de Coalitie Biodiversiteit, Productschap Tuinbouw en Stichting Nationale Boomfeestdag. De wedstrijd is bedacht om kinderen op een andere manier te laten nadenken over het belang van een groene stad voor mens, dier, plant en boom, ofwel biodiversiteit.

Kick-off
De officiële kick-off vindt plaats tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag op Fresh Park Venlo met onder andere Boomfeestdag-ambassadeur Helga van Leur en Boomfeestdagvoorzitter Onno Hoes. De wedstrijd loopt tot 22 mei 2011.

Wereld Biodiversiteitsdag
Op 22 mei 2011 is het Wereld Biodiversiteitsdag en dan zal de landelijke prijsuitreiking plaatsvinden bij NCB Naturalis in Leiden. De landelijke Natuurmusea zijn betrokken bij deze verhalenwedstrijd en zullen hieraan lokaal ook nog extra aandacht geven. Voor 8 mei moeten alle inzendingen ontvangen zijn zodat een deskundige jury de verhalen kan beoordelen.

Kinderen worden uitgedaagd
Kinderen worden, individueel en klassikaal, uitgedaagd om in maximaal 1500 woorden een bijzonder verhaal over “De Groene Stad, bron van Biodversiteit” te schrijven. Met eigen fantasie kunnen de kinderen samen met Stokbaard de Mammoetboom, Hedwig de Uil, Reggie de Specht en Chip de Eekhoorn hun betoverde bos redden van het Onbekende Vreemde Wezen. Het bos ligt aan de rand van een stad waar de mensenkinderen Julia en Sem wonen en waar planten en dieren het steeds meer te verduren krijgen. Op de website www.kids4trees.nl/degroenestad kunnen de kinderen meer inspirerende bouwstenen vinden om het verhaal af te maken.

De winnende school ontvangt een unieke Biodiversiteitsboom, een fruitboom voor op het schoolplein, een ‘vette’ prijs voor de schrijver(s) en natuurlijk worden de schrijfcoaches niet vergeten.