Aanleg recreatiepark ‘Natuur en gezondheid’ Goes start op korte termijn

Na de zomer begint de aanleg van een recreatiepark aan de oostrand van Goes. Het ontwerp voor het park ‘natuur en gezondheid’ dat aan de oostrand van Goes is de vrucht van samenwerking van 25 mensen uit het omliggende gebied.

Het ontwerp richt zich op kinderen, jongeren en senioren. Er komen fiets- en wandelpaden die geschikt zijn voor scootmobielen en rollators, ‘beleeftuinen’ met onder meer fruitplukmogelijkheden, een speelplein met louter natuurlijke materialen, een vliedberg om over de polders te kijken, verschillende waterpartijen met speelmogelijkheden.

Voor jongeren is er een simpel amfitheater in getekend, waar een concert of een demonstratie kan worden gegeven. Het park maakt deel uit van het project Oostrand Goes, dat ook de vier sportvelden en de nieuwbouw van Pontes Goese Lyceum omvat.

Bewonersparticipatie
Bewoners van Goes-Oost, de wijk Noordhoek en ook het dorp Kloetinge, vertegenwoordigers van onder meer een volkstuinvereniging, zorgcentrum Randhof en het Technasium van het Goese Lyceum hebben meegedacht over het ontwerp en invulling van het park.

Financiering
Gemeenten en provincie financieren het bijna zeven ton kostende recreatiepark.

Bekijk de site Goes Oost Natuurlijk en Gezond »

Bron:
PZC

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.