€ 9 miljoen voor beter leefklimaat omgeving Schiphol

De kwaliteit van de leefomgeving in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn krijgt een flinke impuls. Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) overhandigde onlangs samen met gedeputeerde Tjeerd Talsma (provincie Noord-Holland) en Jos Nijhuis (CEO Schiphol Group) een cheque van € 5 miljoen aan de gemeente Amstelveen. In totaal ontvangen de drie gemeenten € 9 miljoen voor diverse projecten, waaronder meer openbaar groen.

“Schiphol is de motor van onze economie en hinder daarvan is niet altijd te voorkomen. Wel kunnen we de kwaliteit van leefomgeving voor de mensen die hier wonen versterken. Uilenstede terecht een flinke opknapbeurt: meer ruimte voor de wandelaar en fietser, meer groen, energiezuiniger en duurzamer”, aldus staatssecretaris Atsma na afloop.

Betere leefomgeving
In Amstelveen wordt de subsidie (€ 5 miljoen) besteed aan de inrichting van de openbare ruimte van Uilenstede. De buitenruimte van 17 hectare wordt daar opgeknapt om een betere leefomgeving te creëren. In Aalsmeer (€ 2,6 miljoen) wordt door middel van een herstructurering de sloopzone omgevormd tot een recreatief groengebied. In de gemeente Uithoorn zal met de subsidie (€ 1,2 miljoen) een oud kassengebied omgevormd kunnen worden tot een recreatief groengebied.

Nauwe samenwerking met bewoners
De uitwerking van de initiatieven voor de omgevingsprojecten is in nauwe samenwerking met bewoners tot stand gekomen. De gemeente is verantwoordelijk voor de uiteindelijke realisatie van een project. De Stichting Leefomgeving Schiphol houdt de realisatie van de verschillende projecten in de gaten en de betrokkenheid van de bewoners daarbij.

Lees het volledige bericht »