“Einde maken aan het stenen tijdperk”

IVN Natuur- en Milieueducatie werkt samen met Vara’s Vroege Vogels en diverse natuurbeschermingsorganisaties aan de campagne Tuinreservaten. Met het initiatief willen de samenwerkingspartners een einde maken aan ‘het stenen tijdperk’, de betegeling van tuinen, straten en steden in Nederland.

Sinds de start van het programma in maart 2011 zijn meer dan 4000 tuinen aangemeld als tuinreservaat: samen goed voor een oppervlakte van ruim 100 voetbalvelden.

Tips en nieuws
Als partner verzorgt IVN achtergrondverhalen, tips en nieuws rond het thema tuinreservaten. IVN hecht veel waarde aan groene wijken, en het belang daarvan voor opgroeiende kinderen. IVN-vrijwilligers werken in diverse projecten samen met buurtbewoners aan vergroening van tuinen en buurten. In de campagne Tuinreservaten wordt onder meer aandacht besteed aan de IVN-cursus Scharrelkids, waarbij ouders en grootouders samen met hun (klein)kinderen dichtbij huis de natuur beleven.

VARA’s ‘Vroege Vogels’ voert de campagne samen met de Vogelbescherming, de Vlinderstichting, RAVON, de Zoogdiervereniging, de Bijenstichting, Groei en Bloei, Vivara, Natuurkalender, European Invertebrate Survey en IVN Natuur- en Milieueducatie.

Meer informatie over Tuinreservaten »

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.