‘Beleef Buiten’ tijdens de Groene Maand

De hele maand september staat Nederland – voor de 12e keer – in het teken van de Groene Maand. Een campagne die aandacht vraagt voor de natuur en het Nederlandse landschap. Onder het motto ‘Beleef Buiten’ nodigt IVN Natuur- en Milieueducatie een breed publiek uit om er op uit te trekken.

Op www.groenemaand.nl staat een bundeling van honderden groene activiteiten, natuurexcursies en wandelroutes om de natuur te beleven.

Beleef Buiten
Tijdens deze 12e editie van de Groene Maand organiseren IVN afdelingen in het hele land groene activiteiten. Vaak gratis, uniek en kleinschalig en onder leiding van een IVN natuurgids. De Groene Maand is voor alle leeftijden. Zo zijn er volop kinderactiviteiten, wandelingen, fiets- en speurtochten, rondleidingen en tentoonstellingen. De campagne is een initiatief van IVN Natuur- en Milieueducatie en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met een groot aantal partners.

Nieuwe cursus ‘Scharrelkids’
IVN start tijdens de Groene Maand, op een aantal locaties in Nederland, met een nieuwe cursus ‘Scharrelkids’. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ouders, opa’s, oma’s én hun kleinkinderen. Aanleiding is dat kinderen van nu 50% minder buiten spelen dan twintig jaar geleden. Ze worden hierin tegengehouden door de TV, computer en verstedelijking. Maar ook omdat ouders van nu minder tijd hebben.

IVN maakt het met de cursus Scharrelkids makkelijk voor ouders en grootouders om het contact met de natuur te stimuleren. Met tips, activiteiten en voorbeelden helpt de korte en laagdrempelige cursus om naar buiten te gaan met de kinderen en natuurervaringen op te doen.

Achtergrondinformatie
De Groene Maand wordt jaarlijks in september door IVN Natuur- en Milieueducatie georganiseerd samen met een groot aantal partners zoals Cyclone Boeken, De Groene Weg, Landschapsbeheer Nederland, Molecaten, Mooier Landschap, Nivon, Nationale Postcode Loterij, Recreatie Noord-Holland, Stayokay Hostels, Swarovski Optik en Wandelnet.

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.