Wethouder opent ´bloembollen plant dag´ Enkhuizen

Wethouder Gerrit Wijnne plantte samen met leerlingen uit Enkhuizen bloembollen in de kleuren van de vlag van Enkhuizen. Dit was het startsein van de ‘bloembollen plant dag’ voor de 150 kinderen. Samen plantten ze daarna, uit naam van Bulbs4Kids, 6 bloembollen tapijten van duizenden bloembollen in het Wilhelminaplantsoen.
Educatie natuur
Honderdvijftig kinderen van 6 verschillende basisscholen uit Enkhuizen gingen op bloembollen avontuur. Het begon bij MEC De Witte Schuur, waar Wethouder Gerrit Wijnne een korte toesprak gaf. Hij vertelde de aanwezige kinderen onder andere waarom hij educatie over natuur op basisscholen belangrijk vindt en waarom hij de campagne Bulbs4Kids onder de aandacht wil brengen. Hierna werd de ´bloembollen plant dag´ origineel geopend. Wijnne nodigde uit iedere klas 1 leerling uit om samen met hem een bloembollen mozaïek te maken in de kleuren van de vlag van Enkhuizen.
Bloembollen tapijten
Na de opening mochten alle kinderen zelf aan de slag. De grote groep van 150 leerlingen verplaatste zich naar het Wilhelminaplantsoen. Gehuld in een kleurrijk Bulbs4Kids hesje en gewapend met een Bukbs4Kids schepje, plantte iedere klas een eigen bloembollen tapijt van 8 vierkante meter in een specifieke kleur. Komend voorjaar zorgen deze bloembollen tapijten voor een kleur explosie waar iedereen van kan genieten. Bij elk bloembollen tapijt staat een bord met daarop de informatie wie het heeft geplant. Zo weet iedere voorbijganger in het voorjaar hoe de bloembollen tapijten zijn ontstaan. De enthousiaste bloembollenplanters zijn:

  • Groep 4/5 a van P.C. basisschool Het Mozaïek, locatie Toereppel
  • Groep 3/4/5 van P.C. basisschool Het Mozaïk, locatie Spaans Leger
  • De middenbouw van Montessorischool De Wegwijzer
  • Groep 4/5 van O.B.S. de Tweemaster
  • Groep 4/5 van Katholieke basisschool “de Hoeksteen”
  • Groep 4 b van Katholieke Basisschool Pancratius

Bulbs4Kids
De 6 klassen zijn allemaal deelnemers van Bulbs4Kids. Deze campagne laat kinderen bloembollen ontdekken. Naast dat wetenschappelijk is bewezen dat spelen in de natuur bijdraagt aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen is het ook nog eens gewoon leuk! Door kinderen zelf bloembollen te laten planten, maken ze spelenderwijs op een laagdrempelige en spannende manier kennis met bloembollen en zien met eigen ogen hoe de bloembollen uitgroeien tot schitterende bloemen.