Prachtig handboek voor de bloeiende tuin!

In dit boek laat Claus Dalby twaalf van zijn tuinkamers zien: aparte delen in zijn tuin met elk hun eigen beplanting. Hij bespreekt het jaar maand voor maand en neemt elk deel van de tuin onder de loep aan de hand van bijzondere kenmerken zoals zon, schaduw, stemmingen, kleurstellingen en ontwerp. Alle borders en bedden vormen een samensmelting van bolgewassen, vaste planten, eenjarigen, struiken en kleine bomen. De wisselende combinaties staan zorgvuldig in dit boek beschreven, inclusief de namen en de kenmerken van de afzonderlijke planten.
Dalby begon in 1996 met de aanleg van zijn tuin in Risskov bij het Deense Aarhus. Door samenwerking met twee tuinarchitecten kwam hij tot het uiteindelijke ontwerp: een verdeling in tuinkamers van verschillend formaat. Dit ontwerp gaf hem de mogelijkheid met kleur, vorm en hoogte aan de slag te gaan. Het is zijn passie om kleurtonen op elkaar af te stemmen en zo het hele jaar door een kleurrijke en bloeiende tuin te hebben.
Er moet altijd iets bloeien, Claus leert je vooruit te denken!
Claus Dalby (1963) schrijft en fotografeert. Hij heeft ruim 20 boeken over tuinieren, bloemen en bloemschikken geschreven.
Hier kunt u een voorproefje van het boek zien:
https://www.terralannoo.nl/sites/default/files/books/issuu/9789089897992.pdf