Open week op de schooltuinen in Amsterdam

Van 20 t/m 24 juni vindt de ‘Open week Schooltuinen Amsterdam’ plaats. Een mooie gelegenheid voor zowel ouders als kinderen om samen de Amsterdamse schooltuintjes te bewonderen en een tuinles mee te maken. U bent die week welkom van 08.00 tot 16.00 uur in één van de tuinen. Alvast voor in de agenda: op woensdag 7 september vindt de open dag plaats.

Van grond naar tuin

De Amsterdamse kinderen hebben ook dit jaar weer hard gewerkt om hun eigen stukje grond om te toveren tot een mooi begroeid tuintje. Het mooie weer heeft hier aan bijgedragen, maar vooral de groene vingers van de kinderen. Tijdens de open week laten zij de resultaten van hun werk met trots zien aan ouders, familie, vrienden, buurtbewoners en andere belangstellenden.

Groene ervaringen

Een schooltuin is een unieke gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met allerlei aspecten van de natuur door het kweken van bloemen, kruiden en groenten. Wat geoogst kan worden, mag mee naar huis. Door te tuinieren zien de leerlingen de levenscyclus van planten en krijgen zij beter begrip van en meer waardering voor natuur en milieu.

Ervaar mee!

Kom je ook bewonderen waar de kinderen zo hard aan hebben gewerkt? Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in de schooltuinen. Kijk hier voor meer informatie over de open week en de locaties van de schooltuinen.
Bron: gemeente Amsterdam