Gratis plantje voor inwoners van Dalfsen

Iedere inwoner van Dalfsen kan een gratis plantje ophalen om de voortuin extra mooi aan te kleden. Dalfsen probeert namelijk het groenste dorp van Europa te worden en doet mee aan de Entente Florale Europe.
Op de website van de gemeente staat dat onder het motto ‘Samen gaan we voor goud!’ mensen een plantje kunnen ophalen bij de groenwinkel Welkoop in Dalfsen.De jury van de internationale groen-wedstrijd komt 8 juli naar Dalfsen om het dorp te beoordelen, dan hoopt Dalfsen ook dat de tuinen van de mensen zelf er fleurig en mooi bijliggen. Dalfsen doet mee omdat ze de bewoners bewust wil maken van de groene omgeving waarin ze leven.
Wedstrijd met foto
Om het voor de inwoners aantrekkelijk te maken om mee te doen schrijft Dalfsen een wedstrijd uit. Als ze een foto maken van het plantje in de tuin en dat insturen maken ze kans op een prijs. Het plantje is af te halen door een bon uit het huis-aan-huis-blad te knippen en in te leveren. Naast Dalfsen dingt ook Ootmarsum mee naar de titel groenste dorp van Europa. Dalfsen doet officieel mee in de categorie kleine steden, dat heeft te maken met het inwoners aantal. In 2013 won Dalfsen goud bij de Nederlandse Entente Florale.
Bron: RTV Oost