Gratis planten tegen inlevering van tegel tijdens Nationale Tuinweek

Van van 11 t/m 19 juni vindt de Nationale Tuinweek plaats met de hele week veel groene activiteiten in het land; van fietstocht tot tuinconcert.
Een speciale actie om voor groen in de stad te krijgen is gepland op 11 juni. Dan krijg je bij de Intratuin tegen inlevering van een tegel twee gratis planten voor in de tuin. De unieke inwisselactie ‘Tegel eruit, Plant erin’, wordt georganiseerd door Groei & Bloei samen met Intratuin. Doel is om zo veel mogelijk tegels uit tuinen te krijgen en deze aan te vullen met planten en bloemen.
Nationale Tuinweek
Dit jaar vindt de Nationale Tuinweek plaats van 11 tot en met 19 juni. De Nationale Tuinweek sluit aan bij een groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer groen om woningen en bedrijven. Vaak kan dat worden gerealiseerd zonder veel (extra) ruimtebeslag, bijvoorbeeld op braakliggende terreinen, in binnentuinen en verticaal tegen gevels of op balkons. Op braakliggende terreinen ontstaan buurtsmoestuinen. Guerilla Gardening en samen tuinieren zijn vormen die dertigers en veertigers aanspreekt. Stadstuinbouw organisaties stimuleren bewoners meer te doen met groen.
Nationale Tuinen weekend 
Ook dit jaar is het Open Tuinen Weekend de feestelijke afsluiting van de Nationale Tuinweek. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers tal van ideeën opdoen in tuinen – groot en klein – van echte tuinliefhebbers. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwende ideeën op te doen voor de eigen tuin. De tuinen zijn in heel Nederland te bezichtigen.