Amsterdam bedekt door iepensneeuw tijdens Springsnow festival

Tot 21 mei vindt in Amsterdam het ‘Springsnow’ festival plaats. Om te vieren dat de iepen hun bloesem loslaten en de stad verfrissen met een magische lentesneeuw, is een speciale iepenroute uitgestippeld die langs de mooiste iepen van de stad loopt.
Dat Amsterdam een groene stad is, dat weten de meeste inwoners wel. Maar wie wist dat de stad maar liefst één boom per twee inwoners telt? Wat echter nog uitzonderlijker is, is het aantal iepen in onze stad; de 75.000 loofbomen maken Amsterdam tot iepenhoofdstad van de wereld. Iets om trots op te zijn!
Wanneer de meeste andere bomen nog niet doorhebben dat de zon weer begint te schijnen, ontwaakt de iep al vroeg uit haar winterslaap. Zonder dat we het doorhebben, valt er opeens een groene gloed over Amsterdam. De iep opent rustig haar bloemknoppen en begint vervolgens vruchtjes te vormen.
Wanneer deze vruchtjes na een tijdje beginnen uit te groeien, gebeurt er iets magisch. Als in een sprookje laten de iepenvruchtjes los en komen als een frisse lentesneeuw naar beneden gedwarreld. Pleinen, straten en parken worden bedekt onder een dik pak iepenbloesem.
Dit natuurverschijnsel wordt gevierd in Amsterdam. Tot 21 mei vindt in Amsterdam het ‘Springsnow’ festival plaats, waarbij de iep centraal staat. Er is een speciale iepenroute van acht kilometer uitgestippeld waarin de mooiste iepen van de stad in de spotlight worden gezet: van het iepenarboretum in Amsterdam-Noord (vlakbij het EYE Filmmuseum) naar de Hortus Botanicus.
Bron: Gemeente Amsterdam