14 juni Nationale Vlinderdag

Vlinders horen erbij, in tuin, plantsoen en park zowel als in de ‘wilde’ natuur. Toch zagen we in Nederland de laatste jaren steeds minder van die vrolijke fladderaars. Gelukkig zien we tegenwoordig steeds meer aandacht voor het verband tussen gezonde planten en gezonde dieren. De Vlinderstichting (www.vlinderstichting.nl) doet wat dat betreft goed werk. Hetzelfde geldt voor tuincentra, die in hun aanbod van sierplanten speciaal aangeven welke soorten vooral aantrekkelijk zijn voor vlinders.
14 juni is door de Vlinderstichting en Tuinbranche Nederland uitgeroepen tot Nationale Vlinderdag. De Nederlandse tuincentra zullen onder het motto ‘Vlinders in je tuin’ speciale aandacht aan de vlinder schenken. Zo zullen er bijvoorbeeld vlinderhoeken worden ingericht, waar tuin- en balkonbezitters tips kunnen vinden om zelf bij te dragen aan een gunstige leefomgeving voor vlinders. Dit kan onder meer met planten waar vlinders nectar kunnen drinken en planten waar ze hun eieren op af kunnen zetten.
Niet alleen bekende vlindertrekkers zoals de Buddleja davidii (Vlinderstruik), IJzerhard en Wilde Marjolein, maar ook andere artikelen die de vlinderliefhebber van dienst kunnen zijn -zoals vlinderkastjes- zullen op deze dag extra worden aangeprezen.