Uit de toekomstvisie over de wijk Boswinkel in Enschede blijkt dat een groene omgeving met duidelijke gebruiksmogelijkheden in het openbaar groen ervoor zorgt dat de bewoners van de wijk elkaar meer gaan ontmoeten en elkaar dus beter leren kennen.
In de visie âBoswinkel duurzaam en vitaalâ staat het volgende omschreven: âHet vergroten van de gebruiksmogelijkheden van de openbare ruimte maakt een beweging van âkijkgroenâ naar âdoegroenâ mogelijk. Zo kan onderscheid worden gemaakt in groen om in te spelen, om in te bewegen, om in te âtuinierenâ, om in te ontmoeten en om in rust te genietenâ.
Sociale cohesie vergroten
Verder staat er in de visie dat de kwaliteit van de groenstructuur diverse mogelijkheden biedt om activiteiten te organiseren die de sociale cohesie en het welzijn vergroten. Bewoners worden uitgenodigd om hiervan gebruik te maken en zo mogelijk gefaciliteerd om initiatieven te ontplooien.
Wijk Boswinkel
De wijk Boswinkel in Enschede is eind jaren ’50 gebouwd. Het oostelijk deel dat ook bekendstaat als Kotman-west kwam in een onderzoek door NRC-Handelsblad naar voren als een van de armste wijken van Nederland. Het werd gebouwd door verschillende woningcorporaties en bestaat uit portiekflats met daartussen rijtjes laagbouw.
Bron:
- Visie Boswinkel
- Gemeente Enschede