Exposure to Greenness and Mortality in a Nationwide Prospective Cohort Study of Women, Peter James, Jaime E. Hart, Rachel F. Banay, and Francine Laden (2016)

#baten van groen #groen doet goed #groen onderzoek

Er is geen betere manier om een zomerse dag buiten door te brengen en te genieten van de zon. Maar dat is niet de enige reden om naar buiten te gaan. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat vrouwen die wonen in een groene buurt, omgeven door bomen en planten, langer leven dan vrouwen die niet in een groene buurt wonen.

Volgens de studie die gepubliceerd werd in Environmental Health Perspectives, gebruikte de onderzoekers van het Brigham and Women’s Hospital en Harvard T.H. Chan School of Public Health, data van meer dan 106.000 Amerikaanse vrouwen om elk risico op sterfte te vergelijken met het niveau van groen rond hun huizen (waarvan de laatste werd verkregen via satellietbeelden). De gegevens, verzameld tussen 2000-2008, toonde een duidelijke correlatie tussen de lagere sterftegevallen en de vrouwen die in groenere omgevingen woonde.

Lees het volledige onderzoek hier