40-second green roof views sustain attention: The role of micro-breaks in attention restoration, Kathryn J.H. Williamsb, Leisa D. Sargentc, Nicholas S.G. Williamsa, Katherine A. Johnsond (2015)

#concentratie #groen doet goed #groene daken

Groene daken zorgen voor een verbetering van de concentratie. Dit staat in een onderzoek van de University of Melbourne. Veertig seconden is al genoeg om een verbetering te zien in de toename van je concentratie.

Het onderzoek maakte gebruik van honderdvijftig studenten die allemaal een saaie taak moesten doen. Hun taak was om op een knop te drukken terwijl er op een beeldscherm allerlei getallen werden getoond. Alleen bij een drie moesten zij niet drukken.

Tijdens de proef kregen ze halverwege een pauze van 40 seconden. De ene helft mocht tijdens deze pauze kijken naar een afbeelding van een groen dak terwijl de andere helft een afbeelding met een betonnen dak te zien kreeg.

Wat naar voren kwam uit de resultaten is dat de studenten die naar het groene dak hadden gekeken beter presteerden. Ze hadden minder fouten gemaakt en waren een stuk geconcentreerder dan de studenten die naar het betonnen dak hadden gekeken.

Het volledige onderzoek is hier te lezen