Het Beste Idee 2019

Het Beste Idee: oplossing voor maatschappelijk vraagstuk

Het Beste Idee is een initiatief van middelbare school Augustinianum in Eindhoven en vindt dit jaar voor de negende keer plaats. Het project is een uitdagend voorbeeld van realistisch, betekenisvol en ervaringsgericht onderwijs. Alle VWO-leerlingen maken kennis met (toegepast) voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Zij ontwikkelen in kleine teams een tastbaar product voor een maatschappelijke opdrachtgever. Hierbij krijgen zij te maken met teamwork, maatschappelijke problematiek, wetenschappelijke uitdaging, eisen, randvoorwaarden, budget, tijdsdruk, creatief denken, ontwerpen, octrooien, presenteren en media-aandacht. Leerlingen en ex-leerlingen ervaren het project als leuk, leerzaam en nuttig. “Het Beste Idee” kreeg inmiddels flink wat aandacht en werd in maart 2014 door de NVON uitgeroepen als een voorbeeld van best practice in het VWO. In 2015 won Het Beste Idee zowel de publieksprijs als de 2e prijs bij de ‘Nationale Onderwijsprijs Noord-Brabant’.

Opdrachtgever van dit jaar is De Groene Stad. Onze opdracht/uitdaging voor de leerlingen: Bedenk een nieuw of verbeterd product dat vergroening onder de aandacht brengt van verantwoordelijken voor openbaar groen. Alle teams heel veel succes gewenst!!

Zie ook: https://www.augustinianum.nl/index.php/blog/het-beste-idee-2019

Lees hier het verhaal over de winnaars van 2019! https://degroenestad.nl/de-winnaars-van-het-beste-idee-2019-het-stoflicht/

Hieronder een overzicht van de veertien teams die strijden voor Het Beste Idee. De meesten zijn ook al erg actief op Social Media en daar te volgen!