Verticale tuin voor stadskantoor Rotterdam

#rotterdam #tuin #verticale

De plek waar in 2012 begonnen wordt met de bouw van het nieuwe gedeelte van het Rotterdamse stadskantoor, gaat tot die tijd fungeren als een plein. De ontmoetingsplaats wordt opgesierd door een kunstwerk op de gevel van het overgebleven deel van het deels gesloopte gebouw. Omwonenden en ondernemers hebben het ontwerp voor deze aankleding gekozen: een verticale tuin die het seizoen weergeeft in de vorm van grote bloemkunstwerken die bevestigd zijn op de gevel.

Het idee komt van 2012 Architecten, dat werd gekozen uit vier ontwerpers.

In 2010 is een deel van het oude stadskantoor gesloopt. Het monumentale deel uit de jaren ’50 blijft behouden. Hierdoor is achter het stadhuis een nieuw plein in de binnenstad ontstaan. In overleg met bewoners en ondernemers is besloten het plein als verblijfsplek op te leveren met bestrating, groen en bankjes.

 

Klik hier voor meer informatie »

Bron:
Architectenweb