Oude Centrum Den Haag kiest voor groen

#Den Haag #Groene investeringen #groene stad

Anderhalf miljoen euro mochten de bewoners van de Oude Centrum van de gemeente besteden om hun wijk te verbeteren. 563 mensen hebben hun stem uitgebracht op een van de 75 ingebrachte ideeën. Er is vooral gekozen voor ‘ groene plannen’ .

De bewoners hebben gekozen voor het plaatsen van meer lantaarnpalen, groenblijvende heestersoorten, bomen en bloembakken, waardoor er een mooie verbinding met het centrum kan worden gerealiseerd. Ook werd er gekozen voor meer bomen, bosjes, een experimentele moestuin, waterspelen, bruggetjes en rotsen in de gehele wijk. Verder wil de buurt dat de kruisingen van Buitenom en Gedempte Burgwal aangepast worden, zodat kinderen veilig naar school kunnen lopen. De ideeën worden in 2017 verder uitgewerkt en uitgevoerd.

Wethouder Boudewijn Revis (kleine foto): “Door de wijk eerst de kans te geven zelf ideeën aan te dragen en ze ook nog zelf de winnende ideeën te laten selecteren, kunnen we van dit geld precies doen waar de buurt behoefte aan heeft. Dat is heel belangrijk in deze wijk, omdat de leefbaarheid onder hogere druk staat dan in de rest van de stad, onder andere door de Prostitutiestraat. De resultaten zijn geweldig en passen bij mijn ambitie om de stad te vergroenen.”

bron: denhaagfm.nl