Oldenzaal beloont duurzaam investeren met groene leges

#Groen subsidie #groene daken #oldenzaal

Met ingang van 2017 gaat de gemeente Oldenzaal groene leges hanteren. Particulieren die duurzaam investeren in hun woning kunnen daardoor in aanmerking komen voor een korting op de gebruikelijke vergunningskosten.

Wie extra investeert in de energiezuinigheid van het nieuwe huis, met bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtenetaansluiting of groene daken, hoeft minder leges te betalen. De korting bedraagt 50 procent met een maximum van 10.000 euro.

Differentiatie
Met de invoering van groene leges hoopt de gemeente een nieuwe stap te kunnen maken bij het verwezenlijken van haar duurzame ambities. Juridisch is het mogelijk om differentiatie aan te brengen in de legestarieven. Eerder heeft de raad al 100.000 euro uitgetrokken voor de uitvoering van deze regeling, die in eerste instantie een jaar geldt.
Door korting te geven op groene leges hoopt Oldenzaal de particuliere bouwers te verleiden om hun toekomstige woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Bij toewijzing geldt volgens wethouder Manouska Molema het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt. Op is op!’

Bron: tubantia.nl